7 consells per prevenir lesions esportives

La importància de la formació en prevenció de riscos laborals
6 juny, 2022
Vacunació i prevenció de la grip
17 febrer, 2023
La importància de la formació en prevenció de riscos laborals
6 juny, 2022
Vacunació i prevenció de la grip
17 febrer, 2023
Tornar de vacances o canviar d’esport augmenta les possibilitats de lesionar-te, fins i tot per períodes prolongats de temps.

Si ja tens una lesió i vols practicar un esport a Peradejordi et fem una revisió completa per aconsellar-te quin tipus de treball pots realitzar per recuperar-te al més aviat possible.

També per als més veterans hi ha lesions derivades per l’envelliment de músculs i articulacions.

Des de Peradejordi sabem l’important que és per a un esportista seguir amb el seu exercici físic i, com a especialistes en reconeixements mèdics esportius i proves d’esforç, el nostre equip de fisioterapeutes recomana aquests pràctics i senzills consells per prevenir les lesions esportives més freqüents.

Per tenir el cos totalment preparat per fer esport és imprescindible un bon descans i evitar l’estrès. Es recomanen unes 7 o 8 hores de descans per estar amb les bateries recarregades. I per eliminar l’estrès hi ha una sèrie de tècniques efectives que t’ajudaran, consulta’ns. Et convidem a visitar el nostre espai de meditació, fes clic aquí.

Hidratació abans, durant i després de l’exercici. Quan fa molta calor et recomanem que descansis o realitzar l’exercici en les hores més baixes de sol. I naturalment amb baixa intensitat.

Estiraments abans i en finalitzar

Menjar sa i equilibrat, si bé això és recomanable tant si fas esport com si no, però ho marquem com un factor més a tenir en compte perquè amb una bona dieta aportaràs més energia als músculs, retardaràs el cansament i la recuperació serà millor.

Realitzar l’exercici de manera correcta.
  • Entrenar correctament, a l’inici d’una activitat. Si pots comptar amb un bon entrenador t’ajudarà a prevenir les lesions.
  • L’esport ha de ser progressiu i anar augmentant a poc a poc. Incrementa gradualment el nivell de la teva activitat. El cos s’ha d’anar adaptant a l’esport.
  • No sobrepassis els teus límits. Si notes dolor és el moment de parar perquè no vagi a més i no calgui anar al metge. De vegades hi ha un avís de dolor abans de la lesió, fes cas i coneix el teu cos.
  • Una de les lesions que més veiem és quan intentes fer el teu esport habitual portant-lo al límit, és a dir, realitzar-lo amb més velocitat, potència o allargant desmesuradament el temps dedicat a l’activitat o per exemple augmentant pes en les teves peses del gimnàs.
  • Un exercici mal realitzat amb una mala posició o no ser constant en la rutina de l’entrenament pot causar lesió per sobrecàrrega.

Alternar esports és bo per completar la nostra forma física. Per exemple, si practiques atletisme o ciclisme podries combinar-ho amb abdominals, peses en braços, natació, etc. D’aquesta manera activaràs més músculs del teu cos sense sobrecàrregues.

Massatges de descàrrega. Visita periòdicament el fisioterapeuta.  L’entrenament de forma regular fa que els músculs es vagin carregant i està recomanat anar al fisioterapeuta per prevenir lesions, revisar que tot està correcte i deixar-te els músculs preparats per a més entrenaments o proves físiques.

Què fer si ja tens una lesió durant el temps de recuperació?

Si aquest article el llegeixes tard i ja estàs lesionat no s’acaba el món: en moltes ocasions no cal fer una parada total.

El nostre equip fisioterapeuta altament qualificat avaluarà la teva lesió i et recomanarà un altre tipus d’exercici que no afecti la lesió que tinguis. Així podràs mantenir-te en forma i et serà més fàcil incorporar-te de nou als teus entrenaments quan t’hagis recuperat.

També et prepararem el pla de rehabilitació i readaptació física personalitzat perquè et recuperis en el temps més curt possible

A Peradejordi comptem amb un equip excepcional de fisioterapeutes i amb aparells adequats d’última tecnologia perquè la teva recuperació sigui més fàcil i ràpida.

T’agraden els nostres posts? Subscriu-te i et mantindrem informat.

Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
En què et podem ajudar? Especifica si us plau en el teu missatge de quin servei necessites informació per poder-te respondre al més aviat possible