És recomanable fer-se un reconeixement mèdic esportiu per a tothom que vulgui practicar esport, ja sigui esport a un nivell “normal” o esports de gran intensitat. L’activitat física posa en marxa tot el cos a un nivell d’intensitat superior a l’habitual.
Les federacions esportives requereixen que els esportistes federats passin una revisió mèdica esportiva per poder participar en les seves competicions.
També és una necessitat fer-se una revisió mèdica esportiva per a persones amb traumatologies anteriors que es poden veure afectades per la nova pràctica de l’esport o per a persones amb antecedents familiars amb patologies cardíaques.
Els reconeixements mèdics, amb els estàndards de qualitats sanitaris, inclouen els seus respectius certificats mèdics, a disposició de l’esportista, dels clubs i de les federacions respectives amb l’objectiu de prevenir lesions i detectar disfuncions, depenent de la modalitat esportiva, amb la finalitat de reduir el risc sanitari i millorar l’estat de salut i el rendiment dels practicants de l’esport (futbol, bàsquet, handbol, hoquei, running, ciclisme, natació…).
La medicina esportiva per al control de l’esforç se centra en el descobriment d’anomalies o malalties que tenen risc de desencadenar un episodi de mort sobtada. Es realitzen també proves d’esforç amb la finalitat de detectar possibles alteracions ocultes i observar el funcionament del cor durant l’exercici.
Actuacions mèdiques de control:
Les proves d’esforç estan recomanades per a:
A Peradejordi posem a la vostra disposició un equip de metges especialistes i instrumental específic en Medicina Esportiva, liderat pel Dr. Alberto Morales amb una llarga experiència en federacions i clubs d’elit com el FC Barcelona.
Crèdits d’imatge de prova d’esforç: Freepik