Activitat física com a prevenció de riscos laborals

Què podem fer com a empresa per prevenir els accidents in itinere?
20 març, 2019
Documentació tècnica i formació RIPCI (Reglament d’Instal·lacions de Protecció contra Incendis)
4 juny, 2019
Què podem fer com a empresa per prevenir els accidents in itinere?
20 març, 2019
Documentació tècnica i formació RIPCI (Reglament d’Instal·lacions de Protecció contra Incendis)
4 juny, 2019

Activitat física com a prevenció de riscos laborals

L’evolució tecnològica que s’està donant en l’àmbit laboral ens està portant cada vegada més a la realització de treballs sedentaris i en conseqüència a una disminució de l’activitat física.

De fet l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que els adults entre 18 i 64 anys realitzen, almenys, 150 minuts d’exercici físic aeròbic d’intensitat moderada a la setmana. Això vol dir que com a mínim hauríem de fer 30 minuts diaris d’exercici físic durant la setmana laboral.

Encara que a priori aquesta recomanació pugui semblar difícil de complir, no ho és tant amb una bona organització i una mica de constància. A més, a mesura que es compleixen els objectius i s’observen els beneficis que l’exercici reporta, l’estímul per seguir fent-ho augmenta.

L’activitat física ajuda a combatre un dels problemes principals en l’àmbit laboral com és l’estrès que es genera dia a dia a causa de la nostra activitat laboral. Un estat de continu estrès pot provocar una sèrie de problemes en el nostre organisme, com són la debilitat del sistema immunològic, depressió, ansietat, desajustos digestius, problemes cardíacs, obesitat, etc. Per això diem que una manera senzilla i saludable per poder combatre i evitar aquests problemes és fer alguna activitat física cada dia.

I és per això que s’està fomentant cada vegada més dins dels plans de prevenció de riscos laborals la instauració de l’exercici dins de les empreses, ja sigui habilitant una zona perquè els seus treballadors puguin realitzar exercici en finalitzar la jornada laboral, o bé fent 30 minuts d’activitats físiques al dia que fomentin l’exercici físic entre els seus treballadors.

A escala de prevenció de riscos laborals, la promoció de la salut i la condició física són temes que molt probablement aniran cobrant importància durant els propers anys, i que cal tenir molt en compte.

A continuació us deixem una sèrie de beneficis tant per als treballadors com per a les empreses de la instauració d’un pla d’exercici laboral.

Beneficis per al treballador:

 • Prevenció de patologies com contractures, lumbàlgies, cervicàlgies, hèrnies discals, cefalees, lesions, etc.
 • Millora el rendiment de treball
 • Crea un millor clima i ambient laboral. El treballador se sent més cuidat
 • Disminució de la tensió muscular acumulada i estrès psíquic
 • Benestar general

 Beneficis per a l’empresa:

 • Disminució dels costos a conseqüència de l’absentisme laboral
 • Major eficàcia del treballador
 • Augment del valor empresarial
 • Menys necessitat d’hores extres
 • Disminució dels errors
 • Menys rotació de personal i suplències
 • Millora la imatge corporativa de l’empresa i el seu valor social
 • Més clients per eficàcia de l’empresa

Cristian Delgado, Fisioterapeuta. Serveis de Salut Peradejordi

Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?
Hola 👋
En què et podem ajudar? Especifica si us plau en el teu missatge de quin servei necessites informació per poder-te respondre al més aviat possible